İlişkiler

İlişkilerde Başarının Yeri ve Önemi

İnsanlar hayatın her döneminde çeşitli ilişkiler içerisinde bulunur. Bu ilişkiler dönem dönem mutsuzluğu dönem dönem ise mutluluğu içerisinde barındırır. Karın-erkek ilişkilerinde duygusal bağın olmasıyla birlikte kişilerin birbirlerine ördükleri duvar zamanla yıkılmaya başlar ve bu yıkılma beraberinde iki insan arasındaki paylaşımın artmasını getirir. Paylaşımın artmasıyla birlikte kişiler ilişki içerisindeyken birbirlerine uyumlu olup olmadıklarını kavramaya başlarlar.

İlişki öncesinde ne yazık ki kişilerin tamamen birbirlerini tanımaları aralarında olacak koruma mekanizması yerine geçen soyut duvarlar sebebiyle mümkün değildir. İlişkide birbirini tanıma sürecinden sonra kişiler kendi bilgi birikimi, başarıları, zevkleri, hobileri, başarılı olduğu alanlar ile ilgili konuşmalar gerçekleştirmek ve bu doğrultuda aktiviteler yapmak isteyeceklerdir. Başarı tam olarak bu noktada devreye girerek ilişki bir adım öteye çekebildiği gibi tamamen ortadan kalkmasına da neden olabilmektedir.

Hiçbir İnsan Başarısız Birisi İle Birlikte Olmak İstemez

Hiçbir insanın başarısız birisi ile ilişki yaşamak istemeyeceği görüşü ilk etapta oldukça kırıcı ve kibirli bir davranış gibi görülebilir. Ancak insanlar ilişki türü ne olursa olsun kendilerini bulundukları alandan daha aşağı bir seviyeye çekecek kişiler ile birlikte olmazlar. Bu durumun çok fazla başarılı olmakla da bir alakası yoktur.

İnsanların hayat kalitelerini artırmak istemeleri, başarılarına başarı katmak istemeleri ve tüm bunları yaparken yanında hiçbir amacı olmayan kişiler ile ilişki yaşamamak istememelerinin kibirli ve kaba bir davranış olduğu söylenemez.

İnsanların bazıları kadın ve erkek fark etmeksizin başarıya kapalılardır ve yaşamını sürdürmek için dahi hiçbir çalışma gerçekleştirmezler.

Bu durum ilişki içerisinde veyahut evliliklerde iş yükünün, para kazanmanın ve hayatı sürdürebilmek adına daha fazla çalışmanın bir taraf üzerine yıkılmasına neden olur.

Bu yıkılma sadece bütün yükü üstlenen insan üzerinde olumsuz etki bırakmazken aynı zamanda hiçbir başarısı ve çalışma tecrübesi olmayan tarafın da bu süreçte karşı tarafa bağımlı bir hayat sürdürmesine neden olur. Tamamıyla yanlış bir ilişkinin ortaya çıkmasına neden olacak bu durum sağlıksız ilişkileri doğurur.

İlişkide Başarı Neden Önemlidir?

İlişki başladıktan sonra iş yükünün, başarılı olmanın ve para kazanmanın tek bir kişiye yıkılmasının beraberinde sağlıksız bir ilişkiyi getireceğini belirttik. İlişkide bir tarafında karşı tarafa maddi ve manevi yönden tamamen bağımlı hissetmesi ve bu şekilde yaşaması ile birlikte çalışan ve başarılı olan taraf psikolojik olarak kendisini üst düzey kişi olarak görmeye başlayacaktır.Bu ilişkinin ilerleyen dönemlerinde ortaya sorunların çıkmasına neden olur.

İki tarafın da son derece başarılı ya da kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar başarılı olması sonucunda ise ilişki süresince kişiler birbirlerine sadece manevi açıdan bağlı hissedecektir. Bu durum beraberinde mutlu ve sağlıklı bir ilişkiyi getirir. İki tarafın başarısı neticesinde kişiler ilişki süresince yaşadıkları herhangi bir problemde birbirlerini ‘cahil’ ya da ,’ başarısız’ olarak görmek yerine birbirlerine takıldıkları noktayı anlatarak bir çözüm bulmaya çalışabilirler.

İnsanların bu sayede üzerlerinde hissettikleri ikinci bir insan yükü kalkacak ve zorunlu olarak gördükleri ilişkilerini artık tamamen kendi istekleri doğrultusunda yaşadıklarını fark edeceklerdir. Bu durum mutlu bir ilişki yaşanmasını sağlarken kişilerin zorunlu bağlılıkları olmadan da birlikte olabildiklerini gösterir.

Başarı her dönem insanla birlikte olabilecek bir kavram değildir ancak dönem dönem düşmelerinizi ilişki içerisinde olduğunuz kişi ile halledebilir ve onun başarısına ve kişiliğine olan güveniniz ile kısa süre içerisinde ortadan kaldırabilirsiniz. Bu nedenle ikili ilişkilerde kadının ve erkeğin başarılı olduğu alanların olması ilişkide son derece önemlidir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu