Erkek Dünyası

Sakal Ektirme

Sakal ektirme işlemi, saç ektirme işlemi ile aynı teknoloji kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Yüzde sakal çıkmaması ya da seyrek çıkma durumlarında sakal ektirme işlemi yapılabilir. Sakal ekimi de aynen saç ekiminde olduğu gibi vücutta bulunan diğer bölgelerdeki kıl köklerinin transplante (nakil) edilmesiyle yapılır. Bu işlemi, çene, favori bölgesi, bıyık ve yanak bölgesi gibi kıl sayısının az olduğunu düşündüğümüz tüm bölgelerde uygulayabiliriz.

Sakal erkeklerin makyajı olarak adlandırılabilir. Sakal ekim işlemi yüzdeki lekeleri ve sivilce izleri gibi durumlarda da bu lekeleri gizlemek için uygulanabilir. Bıyık, sakal ve favori bölgesindeki kıl kökü kaybı stres ya da başka sebeplerden dolayı olabildiği gibi genetik olarak sakalı hiç çıkmayan yani halk arasında köse olarak adlandırılan bireylerde de sakal ekimi işlemi çok güzel sonuçlar vermektedir. Tabii doğru bir uzman gözetiminde, hijyene önem veren steril bir ortamda olmasına dikkat etmemiz şartıyla.

Sakal ekimi nasıl uygulanır?

Sakal, saç yapısından farklı olarak kişilere göre farklılığı daha yüksek seviyelerde gözlemlenir. Bu nedenle sakal ekim işlemi herkes için ayrı bir planlanma ardından uygulanır. Yapılan gerekli testlerin ardından kişinin ense kökünden alınan kıl kökü, uygulanması gereken alana nakil edilerek ekim işlemi yapılır.

Sakal ekimi sırasında uygulanan lokal anestezi sayesinde kişiler acı hissi duymadan bu işlem uygulanır. “Sakal ekimi işlemi acı verir mi?” sorusuna kısa ve net olarak hayır şeklinde cevap verebiliriz. Fakat anestezi etkisi geçtikten sonra 1-2 gün acı hissi yaşanması kaçınılmazdır. Doktorunuz gerek görürse size vereceği ağrı kesicilerle bu süreci sıkıntısız bir şekilde atlatabilirsiniz. Sakal ekimi uygulamasında tıpkı saç ekimindeki gibi FUE tekniği uygulanır. Bu teknikle dökülme gibi sorunların yaşanmadığı donör bölgelerden (ense yeterli değilse sırt, bacak, omuz) alınan kıl kökleri yardımıyla yapılır.

Sakal ekimi uygulanacak kişilerin bu alanlarda bölgesel kayıpları söz konusu olduğunda bölgedeki kıl yoğunluğu göz önünde bulundurularak ekim işlemi gerçekleşir. Eğer sakal ekilecek kişide tamamen köse olma durumu varsa nakledilecek kıl kökü sayısı ortalama 1000 ila 3000 arasında olur. Tam köse olarak adlandırılan kişiler için favori bölgesine ortalama 100 kök kılı eklenirken, çene ve bıyık alanlarındaki kök kıl sayısı 400-400 şeklinde uygulanarak alanların toplamında 1000 kıl kökü ekilir.

Sakal Ekimi Fiyatları Nedir?

Sakal ekiminin fiyatlandırma işlemi işlemin yapılacağı klinik ve nakledilecek kıl kök sayısı ile doğrudan bağlantılıdır. Nakledilecek kıl kökü sayısı arttıkça fiyatta kaçınılmaz olarak artacaktır.

Fiyattan daha önemli olan şey ekilmiş olan yeni sakalın doğal görünümü unsurudur. Hastalar, sakal ektirme işlemi için başvurulan doktorun referanslarını ve daha önce yapmış olduğu işleri inceleyerek fikir sahibi olabilirler. Kişilerin referans işleri görmelerinin ardından fiyat performans karşılaştırması yaparak karar vermesi daha doğru olur. Ucuza kaçmak için merdiven altı tabir edilen yerlerde ehil olmayan uzmanlara yaptıracağımız işlemle hem sağlımızı tehlikeye atarız hem de estetik açıdan hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Sakal Ekimi Yaptıracak Kişilere Tavsiyeler

  • Sakal ekimi gerçekleştirecek olan kişinin doktor ya da asistan mı olacağı konusunda araştırma yapın, işlemi doktorun yapmasında ısrarcı olun.
  • Gereken kıl kök sayısını ve ücretlendirmeyi birden fazla klinikte araştırarak karşılaştırma yapın.
  • Birbiri arasında uçurum olan yerlerden uzak durun. Çok yüksek ya da çok düşük fiyat veren merkezlere daha temkinli bir şekilde yaklaşın.
  • Sakal ektireceğiniz yerin/doktorun referanslarını daha önce burada işlem yaptıran kişilerin fikirlerini alın.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu